Detaylı Türkiye Ligleri, 3. Lig ve BAl Ligi 24/25 Güncellemesi.  

 

TB Turkey Leagues Detail Update (TFF 3.Lig- BAL Lig)

 

Öncelikle herkese merhabalar. Bu yamayla birlikte Türkiye ligi ve Dünya transfer piyasaları ve oyuncu değerleri güncellemesini kullanımınıza sunuyorum. Yama içerik olarak 2024/2025 sezonu içindir. Özellikle tek bir dosya halinde indirilip kurulabilmesi açısından büyük kolaylık sağlamaktadır. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Örnek Simulasyon Save Dosyası :

 

Örnek simulasyon save game dosyasında oyun, yamayla birlikte 2028-29'a kadar test edilmiştir. İndirip inceleyebilirsiniz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Geçmiş 2024-2025 Sezonunun Sortitoutsi Transfer Yaması Rar Dosyasında eklenmiştir. İsteyen geçmiş 2024-2025 sezonu yaması ve transfer yamasıyla birlikte oynayabilir.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lig ve Kupa Güncellemeleri : 

 

Trendyol Süper Lig  (Güncel 14 yabancı kuralıyla) 

Trendyol 1. Lig (Güncel 8 yabancı kuralıyla) 

TFF 2. Lig 

TFF 3. Lig 

TFF Bölgesel Amatör Ligi. (Her takım kendi bölgesinin ligine göre ayarlanmıştır, otomatik olarak çıkan ve düşen takımlar atanmaktadır)

Türkiye Kupası ( 12 turlu 293 takımlı Bal ligi takımları da katılıyor. ) (Süper Lig takımları 8. turda katılıyor, düşük ligdeki takımlar tur sıralama usülüne göre katılıyor )

Türkiye U19 Ligleri 

 

Lig ve Kural Güncellemeleri : 

 

  • Özellikle 19 takımlı Süper Lig ve 20 takımlı 1. Lig 18 takıma düşmektedir. 10 gruplu ve playoff sistemini içeren gerçekçi ve güncel Bölgesel Amatör Lig düzenlenmiştir.
  • Türkiye liglerindeki tüm yayın gelirleri ve para ödülleri gerçekçekçi kaynaklara dayanarak güncellenmiştir.
  • Türkiye Kupasına artık BAL Ligi takımları da katılmaktadır ve 12 turlu bir kupa düzeni oluşturulmuştur.

 

 

Dünya Transfer Piyasası Tercihleri ve Oyuncu Değerleri Güncellemesi : 

 

  • Oyuncu değerleri gerçeği yansıtacak şekilde ayarlanmıştır.
  • Özellikle Avrupanın 30 ligi için her ligdeki oyuncu değerleri Güncel Transfermarkt değerlerine dayanarak ayarlanmıştır. 
  • Ek olarak Avrupanın 30 ligi , bazı Güney Amerika (4) ve Asya liglerinin (2) Amerika (2) liglerindeki transfer tercihleri, tek tek Transfermarkt değerlerine dayanarak incelenerek üzenlenmiştir.
  • Böylelikle uzun soluklu oyunlarda daha gerçekçi transferler yapılmaktadır ve gerçekçi oyuncu bedelleri bu transferlere yansıtılmaktadır.

 

                                                 (Daveincid Yamasından Bağımsız tamamen baştan yaratılmıştır ve kendime aittir.)                                                    

 

CA-PA Güncellemeleri : 

 

  • Türk asıllı ve Türkiye liglerinde oynayan yaklaşık 160 oyuncunun CA ve PA değerleri Sofascore verilerine dayanarak Güncellenmiştir.
  • Örnek olarak Beşiktaşın yeni transferleri, Göztepenin datası olmayan oyuncuları, Bütün Türk milli takım oyuncuları, Gurbetçi oyuncular, Türk starlar ve süper ligdeki çoğu oyuncu.

 

Kulüp İtibar Güncellemesi : 

 

  • Türk takımlarının, özellikle 24/25 sezoununda ligden düşen ve lig çıkan takımların itibarları yeniden düzenlenmiştir.
  • İtibar artması veya azalması, artık takımların başarı seviyelerine bağlıdır.

 

Türk Takımlarının Puan Silme ve Transfer Cezaları : 

 

  • Adanademirspor, Yeni Malatyaspor, Altay, Denizlispor Afyonspor gibi takımların puan silme cezaları oyuna eklenmiştir.
  • Süper ligdeki Adana Demirspor, Kayserispor, Antalyaspor, Hatayspor, Samsunspor gibi takımların 2 dönemlik transfer yasağı cezaları eklenmiştir. Bursaspor’un transfer yasağı kaldırılmıştır.

 

Türkiye Sponsor Gelirleri : 

 

  • Türk takımlarının sponsor gelirleri gerçekçi verilere ve bilgilere dayanılarak güncellenmiştir. Başarı odaklı Sponsor gelirleri artabilmektedir.

 

Türkiye Oyuncu Maaş seviyeleri : 

 

  • Özellikle Türk liglerindeki oyuncu maaş limitleri ve düzzeyleri arttırılmıştır. Bu oyunda oldukça düşüktü ancak günümüze baktığımızda Talisca (10m euro) İmmobille, Rafa Silva (6m euro) gibi yıllık maaşlar alırlarken, yaptığım düzenlemede
  • Transfer edilen ve sözleşmesi yenilenen oyuncular daha yüksek seviyelerde yeteneklerine göre daha yüksek seviyelerde maaş isteyeceklerdir.

 

 

Takım Finans Güncellemeleri ve Borçlar : 

 

  • Türkiye’de bulunan bütün takımların güncel borç durumları ChatGPT verileriyle gerçekçi bir şekilde ayarlanmıştır.
  • Örneğin ekonomik darboğazda olan takımlar Adana Demirspor, Bursaspor, Altay, gibi takımların borçları oyuna yansıtılmıştır. Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Trabzonspor gibi takımların borçları da güncel olarak Chatgpt verilerine dayanılarak ayarlanmıştır.

 

Takım Vizyonları Güncellemesi : 

 

  • Türkiye liglerinde bulunan takımların kulüp vizyonları, gerçekçi verilere dayanılarak güncellenmiştir.
  • Özellikle oyunun devamlılığı açısından her kulübün farklı vizyon dahilinde farklı oyuncu tercihleri ve kulüp politikaları olmaktadır.
  • Örneğin 4 büyükler daha popüler ve büyük oyuncular transfer etmektedir, Anadolu kulüpleri ise daha geliştirmeye açık ve kar edilebilirlik genç oyuncular transfer etmektedir.

 

 

Teknik Direktör ve Yapay Zeka Güncellemesi : 

 

  • Türkiye liglerindeki bir çok teknik direktörün oyun anlayışları, taktiksel tercihleri, transfer tercihleri, rotayson tercihleri, ve oyuncu tercihleri güncellenerek oyunun oynanışına derinlik katılmıştır.
  • Böylelikle yapay zeka, Türkiye liglerindeki teknik direktörlerin daha dinamik oyun anlayışlı oynanmasını getirmiştir.

 

Kulüp Başkanları Güncellemesi :

 

  • Türkiye liglerinde bulunan takımların değişen kulüp başkanları oyuna eklenmiştir ve güncellenmiştir.
  • Örneğin Serdal Adalı, Acun Ilıcalı

 

BAL Ligi Personel Rolleri : 

 

  • Türkiye Bölgesel Amatör ligindeki takımların personellerinin görev rolleri ve sözleşme tipleri ayarlanmıştır.

 

Türk Takımlarının Scouting Güncellemesi : 

 

  • Türk takımlarının Scout gözlem ağları ve gözlemcilik kabiliyetleri geliştirilmiştir. Böylelikle türk takımları transferlerde daha aktiflerdir.
  • Özellikle avrupanın 30 ülkesinin güncellenen transfer tercihleriyle birlikte avrupa transfer piyasasında tam bir entegrasyon sağlanmıştır.

 

Türk Takımlarının Taraftar Güncellemesi : 

 

  • Türkiye liglerindeki takımların taraftarlarının bağlılık ve fanatiklik oranları tekrardan ayarlanmıştır
  • Böylelikle gerçekçi bir şekilde bazı takımların taraftarları daha ateşli, bazı takımların taraftarları daha çok başarıya odaklı hale getirilmiştir.
  • Örneğin Göztepe taraftarı daha sabırsız ve fanatik, Başakşehir taraftarları daha başarıya odaklıdır.

 

(SirEmresto Yamasından yararlanılmıştır.) 

 

Döviz Kuru Güncellemesi : 

 

  • Türk lirasının Euro, Dolar ve Sterlin karşısındaki değeri güncellenmiştir.

 

Stadyum ve Tesis Güncellemeleri : 

 

  • Yaklaşık 200 Türk stadyumunun gerçek kapasiteleri ve kaliteleri  TFF sitesindeki gerçek bilgilerle güncellenmiştir,ve inşaat halinde olan stadyumlar oyuna eklenmiştir. Tarihleri ayarlanmıştır.
  • Bazı takımların altyapı tesisleri ve kaliteleri gerçeğe dayanarak tekrardan ayarlaanmıştır ve güncellenmiştir. Örneğin Galatasaray Kemerburgaz Tesisleri
  • Örnek : Konya Torku Arena, Gürsel Aksel Stadyumu kapasiteleri.

 

Yama tek bir dosya halinde Türkiye Liglerinin ve Bal liginin merkezinde dünya transfer piyasa ve oyuncu değer güncellemeleriyle birlikte komplike bir yamadır. Yapımı tamamen bana ait olmaktadır.  

 

Yamanın Kurulumu : 

 

  • İndirdiğiniz Dosyayı Belgelerim-Sport Interactive- Fm 24- Editor Data dosyasına atın.
  • https://sortitoutsi.net/football-manager-data-update - Turkey League dosyasını silerek ya da de-aktive etmeniz ve TB Turkey Leagues Detail Update (TFF 3.Lig- BAL Lig) yamasını aktifleştirmeniz gerekmektedir . 

 

Güncelleme Not :

 

  • Geri bildiriminiz için teşekkürler gözden kaçırmışım lig takım sayılarıyla ilgili ufak bir karışıklık olmuş güncellendi ve düzeltildi, ekstra olarak Kerem Demirbay gibi mavi kartlı Türk oyuncuların kadroya yazılamama sorunu çözüldü. Son olarak Türkiye Kupasındaki sorun da çözüldü.

 

 

Kullanılan Kaynaklar :

https://www.ntv.com.tr/sporskor/super-ligde-yayin-geliri-dagilimi-belli-oldu-hangi-takim-ne-kadar-kazandi,qFHqWXL4eE26yXirHQJJgA

https://www.trtspor.com.tr/haber/futbol/yayin-gelirinde-avrupanin-en-degerli-6-ligi-super-lig-18366331

https://www.tff.org/default.aspx?pageID=324

https://www.tff.org/Default.aspx?pageID=1596&grupID=2654#grp

https://www.transfermarkt.com.tr/

https://www.sofascore.com/tr/

 

 

 

 

English Version : 

 

 

Turkey Leagues Detail Update (TFF 3.Lig - BAL Lig) 24/25 Update

  • Hello everyone. With this patch, I am providing an update for the Turkish league, global transfer markets, and player values. This update is designed for the 2024/2025 season and is conveniently packaged in a single file for easy installation.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sample Simulation Save File :

 

 In the sample simulation save game file, the game has been tested with the patch until 2028-29. You can download and review it.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

The Sortitoutsi Transfer Patch for the previous 2024-2025 season has been added to the RAR file. Those who want can play with the previous 2024-2025 season patch and the transfer patch.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

League and Cup Updates:

 

  • Trendyol Super League (Updated with the 14 foreign player rule)
  • Trendyol 1st League (Updated with the 8 foreign player rule)
  • TFF 2nd League
  • TFF 3rd League
  • TFF Regional Amateur League
  • Turkish Cup (Includes 293 teams with BAL League teams participating in a 12-round format)
  • Turkey U19 Leagues

 

League and Rule Updates:

 

  • The Super League with 19 teams and the 1st League with 20 teams are reduced to 18 teams each.
  • The Regional Amateur League is structured with 10 groups and a realistic playoff system.
  • All broadcasting revenues and prize money in Turkish leagues are updated based on real-world data.
  • BAL League teams are now included in the Turkish Cup, which consists of 12 rounds.

 

Global Transfer Market and Player Value Updates:

 

  • Player values have been adjusted to reflect reality.
  • Updated player values for 30 European leagues based on Transfermarkt data.
  • Transfer preferences in 30 European leagues, along with 4 South American, 2 Asian, and 2 North American leagues, have been individually analyzed and adjusted based on Transfermarkt data.
  • This ensures more realistic transfers and accurate player valuations in long-term gameplay.

 

(Independently created from Daveinch's patch.Totally my own works. No need to download his works!!!)

 

CA-PA Updates:

 

  • CA and PA values of approximately 160 Turkish-origin and Turkish league players have been updated based on Sofascore data.
  • Examples: Beşiktaş’s new transfers, Göztepe’s unregistered players, all Turkish national team players, expatriate players, Turkish stars, and most Super League players.

 

Club Reputation Update:

 

  • The reputations of Turkish clubs, especially those promoted or relegated in the 24/25 season, have been adjusted.
  • Reputation increases or decreases are now tied to club success levels.

 

Turkish Clubs' Points Deductions and Transfer Bans:

 

  • Points deductions for clubs like Adana Demirspor, Yeni Malatyaspor, Altay, Denizlispor, and Afyonspor have been added.
  • Two-period transfer bans for clubs such as Adana Demirspor, Kayserispor, Antalyaspor, Hatayspor, and Samsunspor have been included.
  • Bursaspor’s transfer ban has been lifted.

 

Turkish Club Sponsorship Revenues:

 

  • Turkish clubs’ sponsorship revenues have been updated based on real data.
  • Success-based sponsorship revenues can increase over time.

 

Turkish Player Salary Levels:

 

  • Player salary caps and levels in Turkish leagues have been increased.
  • Previously, these values were too low compared to real-world salaries (e.g., Talisca earns €10m, Immobile and Rafa Silva €6m annually).
  • Now, newly transferred or contract-renewed players will demand salaries according to their skill levels.

 

Club Finances Update:

 

  • All Turkish clubs’ current debts have been realistically adjusted using ChatGPT data.
  • Example: Financially troubled clubs like Adana Demirspor, Bursaspor, and Altay now reflect their real debt situations.
  • The debts of major clubs such as Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, and Trabzonspor have also been updated accordingly.

 

Club Vision Updates:

 

  • Club visions in Turkish leagues have been adjusted based on real-world data.
  • Different clubs now have unique visions, player preferences, and policies to enhance long-term gameplay.
  • Example: The top 4 clubs focus on signing popular and high-profile players, while Anatolian clubs prioritize young, profitable talent.

 

Manager AI and Tactics Update:

 

  • Tactical preferences, playstyles, transfer strategies, and rotation choices of Turkish league managers have been updated.
  • This adds more depth to the game, making AI-controlled teams play more dynamically in the Turkish leagues.

 

Club Presidents Update : 

 

  • Changing club presidents of teams in Turkish leagues have been added to the game and updated. For example, Serdal Adalı, Acun Ilıcalı

 

BAL League Staff Roles:

 

  • The roles and contract types of staff in the Turkish Regional Amateur League have been adjusted.

 

Turkish Clubs’ Scouting Updates:

 

  • Turkish clubs’ scouting networks and abilities have been improved, making them more active in the transfer market.
  • Integration with European transfer markets has been enhanced with updates to transfer preferences in 30 European countries.

 

Turkish Clubs' Fan Base Updates:

 

  • The dedication and fanaticism levels of supporters in Turkish leagues have been rebalanced.
  • Some teams now have more passionate fans, while others have success-driven supporter bases.
  • Example: Göztepe fans are now more impatient and fanatical, while Başakşehir fans are more success-oriented.

 

(Inspired by SirEmresto’s patch.)

 

U19 Team Updates:

 

  • Active and updated Turkish U19 league teams have been assigned and adjusted.
  • Youth players can now actively develop through gameplay.

 

Currency Exchange Rate Update:

 

  • The value of the Turkish Lira against the Euro, Dollar, and Pound has been updated.

 

Stadium and Facility Updates:

 

  • The actual capacities and quality levels of approximately 200 Turkish stadiums have been updated.
  • Under-construction stadiums have been added with correct dates.
  • Examples: Konya Torku Arena, Gürsel Aksel Stadium.
  • This patch is a comprehensive update integrating Turkish leagues, BAL League, global transfer market updates, and player valuation adjustments in a single file. The patch is entirely created by me.

 

The patch is a complex patch with world transfer market and player value updates at the center of Turkish Leagues and Bal League in a single file. The production is entirely mine.

 

Bibliography :

https://www.ntv.com.tr/sporskor/super-ligde-yayin-geliri-dagilimi-belli-oldu-hangi-takim-ne-kadar-kazandi,qFHqWXL4eE26yXirHQJJgA

https://www.trtspor.com.tr/haber/futbol/yayin-gelirinde-avrupanin-en-degerli-6-ligi-super-lig-18366331

https://www.tff.org/default.aspx?pageID=324

https://www.tff.org/Default.aspx?pageID=1596&grupID=2654#grp

https://www.transfermarkt.com.tr/

https://www.sofascore.com/tr/

 

 

  • Doğru Kurulum :

Sadece benim yamayı aktifleştirip, bununla birlikte sorti transfer yamalarını aktifleştirip, sortinin türkiye database yamasını de-aktive edeceksiniz. Görsel olarak Doğru kurulum bu şekildedir. kurulumunu attım.

Comments
Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By n3ree 29 April 2025 - 20:01 PM UTC 

Hocam eline sağlık öncelikle, oyunu indirmediğim için yamayı deneyemedim ancak bölgesel amatör lig'de direkt düşen son 2 takım harici gerçekteki gibi bazı takımların play-outa kalıp süper amatör'deki takımlar ile oynaması olayı varmı yoksa sadece son 2 takım mı düşüyor? turkish super patch adlı bir yamada dediğim tarz bir düzenleme de vardı ancak 2025 için güncel olmadığı için oynamıyorum artık. acaba sizin yamanız ile o yamanın bölgesel amatör lig ve aşağısı için olan düzenlemelerini birleştirip o şekilde devam edebilme gibi bir durum oluyor mu? veyahutta sizin bal'da play-out sistemini yapma düşünceniz var mı ilerleyen zamanlarda?

Hocam teşekkürler. Benim yamamda bal liginde son 2 takım direkt lig düşüyor ancak istenildiği taktirde play-out sistemi ekleyebilirim.

 

UMUTCAN KARADUMAN
2 years ago
4 months ago
1

çok iyi yama hocam elinize sağlık

Hayri Keser
6 years ago
2 weeks ago
4

hocam öncelikle eline koluna emeğine sağlık. sormak istediğim bir şey var… bu ayarladıgın trendyol ffp sini ben anlayamadım. oyuncu satarak da ffp yi düzenleyemiyorum. ffp yi nasıl düzene sokacağız ? transfer geliri mi yoksa ligde oynanan maç gelirleri mi ? ffp oldugu için yönetim transfer gelirlerinin yüzde 10 ona izin veriyor + birsürü ihtiyacı reddediyor ffp yüzünden… cevaplarsan teşekkür ederim eline sağlık tekrardan.

Onur Sever3535
1 year ago
2 months ago
2

merhaba dosyayı indiriyorum hatalı yada bozuk diyor

 

Onur Sever3535
1 year ago
2 months ago
2
By Hayri Keser 02 May 2025 - 22:51 PM UTC 

hocam öncelikle eline koluna emeğine sağlık. sormak istediğim bir şey var… bu ayarladıgın trendyol ffp sini ben anlayamadım. oyuncu satarak da ffp yi düzenleyemiyorum. ffp yi nasıl düzene sokacağız ? transfer geliri mi yoksa ligde oynanan maç gelirleri mi ? ffp oldugu için yönetim transfer gelirlerinin yüzde 10 ona izin veriyor + birsürü ihtiyacı reddediyor ffp yüzünden… cevaplarsan teşekkür ederim eline sağlık tekrardan.

yama bende bozuk yada hatalı diyo özelden atma şansın varmı usta

 

Gansoo
12 years ago
1 month ago
2

Türkiye Kupasında bir problem var, çift ayaklı eleme maçlarında ilk maçlar penaltılara gidiyor. Fakat ikinci maçlar yine oynanıyor. 

ByMeLo
3 years ago
2 weeks ago
417

Hocam merhaba emeğine sağlık yamanı keyifle kullanıyorum ancak bir geri bildirimde bulunmak istedim.

 

2. sezonda Trendyol 1. ligde Iğdır FK ‘’inaktif'' duruma düşüyor.

 

Lig kurallarına baktığımda

 

Şimdiki Sezon(2023) olması gerektiği gibi 

 

Takım Sayısı: 20 

Fikstür Detayları: 38 Maç (Takımlar iki defa birbirleriyle oynar) gözükürken 

 

Önümüzdeki sezon kurallarına baktığımızda 

 

Takım Sayısı: 20 

Ancak

Fikstür Detayları: 36 Maç (Takımlar iki defa birbirleriyle oynar)  -19x2:38 maç olması gerekiyordu.-

 

Gözüküyor. Tam emin olmamakla birlikte bu sebepten kaynaklı 2. sezonda 1. Ligde bir takımın profesyonel liglerden ayrıldığını düşünüyorum. Bunu nasıl düzeltebiliriz?

 

Batuhan Ayazlar
13 years ago
21 hours ago
125
By Tigin Bala 02 May 2025 - 16:55 PM UTC 

Hocam teşekkürler. Benim yamamda bal liginde son 2 takım direkt lig düşüyor ancak istenildiği taktirde play-out sistemi ekleyebilirim.

 

I think it would be great if play-out system could be added.

n3ree
1 year ago
1 month ago
4
By Tigin Bala 02 May 2025 - 16:55 PM UTC 

Hocam teşekkürler. Benim yamamda bal liginde son 2 takım direkt lig düşüyor ancak istenildiği taktirde play-out sistemi ekleyebilirim.

 

Valla çok iyi olur hocam aslında yapabilirseniz. Tam olarak sistem nasıl oluyor bilmiyorum ama Turkish Super Patch 24 by affluence'de baya güzel kurulmuş bir sistem vardı. Nerdeyse %100 oranında yerel amatörden çıkan takımlar olması gerektiği bölgesel gruplara geçiyordu, 3. ligden düşenler de aynı şekil. Her sene her grupta play-out oynayacak takım sıralamaları falan da değişiyordu artık neye göre oluyordu bilmiyorum ama isabetli bir sistemdi yani. Ben editör işlerinden çok anlamıyorum aslında aynısını bakarak yapabilseniz veya direkt geçirseniz çok iyi olur. Beklemedeyiz kolay gelsin sevgiler saygılar.

FmGünlüklerim
4 years ago
1 week ago
15

Hocam Yeni Takımlar Üst Lige Çıkıyor Bir Güncelleme Gelecek mi Örnek Bal Ligine Çıkan Takımlar 3.Lige Çıkanlar felan 

FmGünlüklerim
4 years ago
1 week ago
15

Hocam Düşenler Çıkanlar Bitince Güncelleme Gelecek mi 

omer trn
4 years ago
11 hours ago
14
By ByMeLo 20 May 2025 - 22:39 PM UTC 

Hocam merhaba emeğine sağlık yamanı keyifle kullanıyorum ancak bir geri bildirimde bulunmak istedim.

 

2. sezonda Trendyol 1. ligde Iğdır FK ‘’inaktif'' duruma düşüyor.

 

Lig kurallarına baktığımda

 

Şimdiki Sezon(2023) olması gerektiği gibi 

 

Takım Sayısı: 20 

Fikstür Detayları: 38 Maç (Takımlar iki defa birbirleriyle oynar) gözükürken 

 

Önümüzdeki sezon kurallarına baktığımızda 

 

Takım Sayısı: 20 

Ancak

Fikstür Detayları: 36 Maç (Takımlar iki defa birbirleriyle oynar)  -19x2:38 maç olması gerekiyordu.-

 

Gözüküyor. Tam emin olmamakla birlikte bu sebepten kaynaklı 2. sezonda 1. Ligde bir takımın profesyonel liglerden ayrıldığını düşünüyorum. Bunu nasıl düzeltebiliriz?

 

Merhaba iyi günler.

Yamayı yapan arkadaşa saygılar sunuyorum ve emekleri için teşekkür ediyorum.

Amaçım kesinlikle karalamak değildir. gördüğün bir hatayı geri bildirim yapmaktır.

Yorum yapan arkadaşın dediği gibi buna benzer bir sorunu farklı takımlarda bende yaşadım.

En son Üçüncü ligden Sebat Gençlik Sporu oynadım. iki sezon sonra Trendyol 1.Lige çıkınca Takım lig sıralamasında kayboldu. 

Ana ekranda ve Kadro ekranında  Trendyol 1.ligdesin yazıyor. Ama lig sıralasında yok gözüküyor. 

Fikstur ekranında sadece hazırlık maçları gözüküyor ama Lig maçları yok.

Sezon başladı ve maçlar oynanmaya başladı lig sıralamasında olan takımlar yeniyor yeniliyor puanlar alıyor lig sıralaması sürekli değişiyor ama ben hiç bir maç oynamadım. sadece günler geçiyor ve tarih değişiyor.

Bu sorunu alt liglerden altığım ve test için takip ettiğim farklı takımlarda bir çok defa yaşadım. Trendyol 1.lige çıkınca bir sorun oluyor ve alt ligden bu Trendyol 1.lige çıkınca bir takım inaktif oluyor. Takım ligde gözüküyor ama lig sıralamasında gözükmüyor Sorunun neden olduğunu anlamadım.

yama çok kapsamlı olduğu için lig yapısını ayrı bir dosya olarak yayınlansa daha iyi olur düşünüyorum. 

 Ve diğer diğer ekleme ve düzenlemeler ayrı bir dosya olarak yayınlansa daha iyi olur.

Çünkü Lig hatasından dolayı dosyayı ve diğer müthiş özellikleri kullanamıyoruz.

Saygılar sunuyorum. Başarılar diliyorum.

Hayri Keser
6 years ago
2 weeks ago
4

arkadaşlar şu yamadaki süper ligdeki ffp olayının nasıl çalıştığını anlatabilecek var mı ? tsl ffp sinde her zaman 700 bin euro borç gösteriyor ffp yüzünden bir kariyer çöp oldu bir türlü kapatamıyorum ffp yi oyuncu satışları çok iyi olmasına rağmen…

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By ByMeLo 20 May 2025 - 22:39 PM UTC 

Hocam merhaba emeğine sağlık yamanı keyifle kullanıyorum ancak bir geri bildirimde bulunmak istedim.

 

2. sezonda Trendyol 1. ligde Iğdır FK ‘’inaktif'' duruma düşüyor.

 

Lig kurallarına baktığımda

 

Şimdiki Sezon(2023) olması gerektiği gibi 

 

Takım Sayısı: 20 

Fikstür Detayları: 38 Maç (Takımlar iki defa birbirleriyle oynar) gözükürken 

 

Önümüzdeki sezon kurallarına baktığımızda 

 

Takım Sayısı: 20 

Ancak

Fikstür Detayları: 36 Maç (Takımlar iki defa birbirleriyle oynar)  -19x2:38 maç olması gerekiyordu.-

 

Gözüküyor. Tam emin olmamakla birlikte bu sebepten kaynaklı 2. sezonda 1. Ligde bir takımın profesyonel liglerden ayrıldığını düşünüyorum. Bunu nasıl düzeltebiliriz?

 

 

Hocam geri bildiriminiz için teşekkürler gözden kaçırmışım lig takım sayılarıyla ilgili ufak bir karışıklık olmuş güncellendi ve düzeltildi ekstra olarak kerem demirbay gibi mavi kaartlı türk oyuncuların kadroya yazılamama sorunu çözüldü.

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By Hayri Keser 02 May 2025 - 22:51 PM UTC 

hocam öncelikle eline koluna emeğine sağlık. sormak istediğim bir şey var… bu ayarladıgın trendyol ffp sini ben anlayamadım. oyuncu satarak da ffp yi düzenleyemiyorum. ffp yi nasıl düzene sokacağız ? transfer geliri mi yoksa ligde oynanan maç gelirleri mi ? ffp oldugu için yönetim transfer gelirlerinin yüzde 10 ona izin veriyor + birsürü ihtiyacı reddediyor ffp yüzünden… cevaplarsan teşekkür ederim eline sağlık tekrardan.

 

Hocam maaş bütçesi ve oyuncu gelirini ikisini hesaba katman lazım.

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By Burak Orak 21 April 2025 - 20:34 PM UTC 

Kardeşim öncelikle ellerine sağlık. Yalnız Kerem Demirbay hala yabancı statüsünde görünüyor. Bu mavi kart olayına da bir el atabilirsen çok iyi olur.

 

Düzeltildi Hocam son güncellemeyle

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By Gansoo 16 May 2025 - 00:34 AM UTC 

Türkiye Kupasında bir problem var, çift ayaklı eleme maçlarında ilk maçlar penaltılara gidiyor. Fakat ikinci maçlar yine oynanıyor. 

 

Düzeltildi hocam. bir hata varsa tekrar geri bildirimde bulunabilirsiniz

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By Hayri Keser 31 May 2025 - 11:51 AM UTC 

arkadaşlar şu yamadaki süper ligdeki ffp olayının nasıl çalıştığını anlatabilecek var mı ? tsl ffp sinde her zaman 700 bin euro borç gösteriyor ffp yüzünden bir kariyer çöp oldu bir türlü kapatamıyorum ffp yi oyuncu satışları çok iyi olmasına rağmen…

Hocam türk liglerinin gerçekçi durumu bu zaten takımların borçları 10 senelik ödemeye yayılmış durumda. İstenildiği taktirde lig ödül gelirlerini arttırabilirim ama %100 gerçeklikle yansıtmaya çalıştım takım gelirlerini ve borçlarını

 

FmGünlüklerim
4 years ago
1 week ago
15

HOCAM LİGLERDE ÇIKANLAR DÜŞENLER NE ZAMAN GÜNCELLENECEK ACABA ??

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By selcuk12 01 June 2025 - 19:41 PM UTC 

HOCAM LİGLERDE ÇIKANLAR DÜŞENLER NE ZAMAN GÜNCELLENECEK ACABA ??

 

Transfer sezonu başlayınca hocam

abdurrahman kamaci
9 years ago
2 days ago
6

hocam yabancı kurallarını kaldırsan kadro kayıt ıcın bırde yenı dusen cıkan takımları yapsan muthıs olur dıye dusunuyorum

Hayri Keser
6 years ago
2 weeks ago
4
By Tigin Bala 31 May 2025 - 21:51 PM UTC 

Hocam türk liglerinin gerçekçi durumu bu zaten takımların borçları 10 senelik ödemeye yayılmış durumda. İstenildiği taktirde lig ödül gelirlerini arttırabilirim ama %100 gerçeklikle yansıtmaya çalıştım takım gelirlerini ve borçlarını

Çok doğru söylüyosun hocam ama hiçbir şekilde Türk takımlarının doğru düzgün en azından ilk 5 sene içinde adam akıllı transfer yapma yada teknik ekibi geliştirme gibi bir durumu kalmamış böylede gibi geldi bana. Yani ben Fener kariyerindeyim şuan ben mi bazı şeyleri yanlış yapıyorum diye sorgulamaya başladım ilk 3 senede nereden baksan 200 milyon euro luk oyuncu satışı yapmışımdır şampiyonlar ligi yarı final ödülleri 3 sene tsl şampiyonlugu ona rağmen ffp hala düzelme gibi bir durumu yok hala kulübün eli kolu bağlı buga mı girdi diye düşünüyorum. sürekli 100 bin - 500 bin euro arası bi ffp açığı oldugunu gösteriyor 80m euro gibi çok fazla fahiş olmayanda bir maaş bütçem var. dediğim gibi ben mi yanlış yapıyorum bazı şeyleri bilmiyorum…

Arda4079
1 year ago
2 weeks ago
42

Güncel puan durumunda samsunspor avrupa ligine katılıyor, peki bu yamada katılıyor mu?

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686

Son güncellemeyle birlikte bazı ufak hatalar düzeltildi ve Türkiye Süper Kupası yeni formatıyla güncellendi.

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By Arda4079 04 June 2025 - 20:18 PM UTC 

Güncel puan durumunda samsunspor avrupa ligine katılıyor, peki bu yamada katılıyor mu?

2024-2025 sezonunun yaması hocam bu. Yeni transfer sezonu başladığında 25-26 sezonuna dönüştürülecektir.

 

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By Hayri Keser 04 June 2025 - 17:07 PM UTC 

Çok doğru söylüyosun hocam ama hiçbir şekilde Türk takımlarının doğru düzgün en azından ilk 5 sene içinde adam akıllı transfer yapma yada teknik ekibi geliştirme gibi bir durumu kalmamış böylede gibi geldi bana. Yani ben Fener kariyerindeyim şuan ben mi bazı şeyleri yanlış yapıyorum diye sorgulamaya başladım ilk 3 senede nereden baksan 200 milyon euro luk oyuncu satışı yapmışımdır şampiyonlar ligi yarı final ödülleri 3 sene tsl şampiyonlugu ona rağmen ffp hala düzelme gibi bir durumu yok hala kulübün eli kolu bağlı buga mı girdi diye düşünüyorum. sürekli 100 bin - 500 bin euro arası bi ffp açığı oldugunu gösteriyor 80m euro gibi çok fazla fahiş olmayanda bir maaş bütçem var. dediğim gibi ben mi yanlış yapıyorum bazı şeyleri bilmiyorum…

 

Zamanla  kapanacaktır hocam o açık. dediğim gibi 10 seneye yayılmış durumda borçlar çünkü. 

FmGünlüklerim
4 years ago
1 week ago
15

Hocam Emeğine Sağlık Müthiş bir iş ama düşenleri ve çıkanları güncellersen daha da müthiş olacak. 

Tigin Bala
2 years ago
2 days ago
686
By selcuk12 07 June 2025 - 08:03 AM UTC 

Hocam Emeğine Sağlık Müthiş bir iş ama düşenleri ve çıkanları güncellersen daha da müthiş olacak. 

 

teşekkürler hocam transfer sezonu başlayınca güncellenecek.

asasdadas
2 years ago
2 months ago
1

hocam eline sağlık ama indirme linkini bulamadım siteye yabancıyım tam olarak nerede

Azrael
15 years ago
1 day ago
328
Premium
By asasdadas 24 June 2025 - 00:17 AM UTC 

hocam eline sağlık ama indirme linkini bulamadım siteye yabancıyım tam olarak nerede

 

Under the word “Download”

You'll need to Login to comment