Tanasic2__
1 year ago
10 months ago
3
Arena-Vesti.png

 

Dodic napustio Javor!

Mladen-Dodic-1312321411.jpg

 

 

Informacije bliske klubu sa Ivanjice javljaju da je vec sad bivsi sef struke Mladen Dodic  samo inicijativno napustio funkciju pomenutog sefa struke usled losih rezultata prosle sezone.

Dodic je za nas portal izjavio kako odluka nije bila laka i misli da je doneo najbolje moguce resenje:

"Dobar dan svima, kao sto vecina zna od jutros vise nisam trener ovog kluba, odluka nije bila laka ali sam tako odlucio jer mislim da Javor moze bolje. Zelim da se zahvalim navijacima na podrsci za ovih godinu dana, igrali mi u Subotici ili Surdulici uvek smo imali vetar u ledja sto je stvarno neverovatno. Sa igracima sam se pozdravio jos sinoc i pozeleo im srecu u novoj sezoni sa novim trenerom. Pauziracu kratko sa poslom a dalje cemo videti ".

 

 

 

 

b92-Sport.png

Neiskusni mladic ili Gacinovic

sefovi.png

 

 

Kako nas portal prenosi ,klub sa Ivanjice razmatra opcije izmedju prekaljenog Gacinovica kojeg se na ovom prostoru secaju kada je vodio N.Pazar i mladjanog neiskusnog Tanasica koji ima tek 19 godina. Da vas podsetimo da je pre desetak dana funkciju sefa strucnog staba napustio Mladen Dodic. O Gacinovicu ne treba trositi reci dok se o Tanasicu i te kako treba pricati. Pomenuti je poslednje vodio mladje kategorije Radnickog iz SM a pre njih je uveo svoj lokalni klub (Podrinje MM) u visi rang sa 20bodova prednosti.

 

 

 

image_2023-02-18_150611630.png

Vladimir Tanasic novi trener Javora!

 

1.png

 

Fk Javor danas je u jutarnjim satima sazvao konferenciju za medije gde je predstavljen novi sef strucnog staba.Klub je poverenje ukazao mladom strategu, Mitrovcaninu, Vladimiru Tanasicu,koji u nas klub dolazi iz Radnickog SM gde je uspesno vodio mladje kategorije. Mladi strateg je potpisao jednogodisnji ugovor. Sef nije krio da su mu ciljevi visoki ali mu je imperativ trenunto ostanak u ligi.

 

 

"Bilo je opcija, Tanasic je najrealnije resenje"

sd.jpg

"Kao sportski direktor kluba zelim da Vam se zahvalim sto ste dosli u ovolikom broju ,okupili smo se u cast promovisanja novog sefa strucnog staba ,mladicu o kome se malo zna,koji ce ubedjen sam svojim radom dovesti Javor ka svom cilju .Pred nama je zahtevna sezona ali uradicemo sve da obezbedimo uslove novom treneru". "Zamolio bih novog trenera da se predstavi pa mozete poceti sa pitanjima".

 

ja.png

"Dobro dan svima, ja sam novi sef strucnog staba Javora. Zovem se Vladimir Tanasic 19 god, dolazim iz Macvanske Mitrovice gde sam lokalni klub uveo u visi rang nakon jedne sezone pa potom prelazim u rad sa mladjim kategorijama u Radnickom SM. Ovom prilikom bih se zahvalio direktoru FK Podrinje koji mi je dao sansu da debitujem ka trener sa ne punih 18godina i zahvaljujem se gospodinu Curcicu jer me pozvao da radim u ovako velikom klubu koji ima visoke ambicije".

 

 

NOVINARSKA PITANJA

media press.png

 

Dejan Ognjenovic za "KG Sport"

 

Jel nam mozete opisati sta za vas znaci biti trener Javora?

(Veoma sam zahvalan sto sam dobio ovakvu sansu i razumem da je izazov  pred nama)

 

Goran Stepic za "RTS"

 

Zasto bas Javor? Sta vas je privuklo da dodjete ovde?

(Svi pokusavaju da napreduju, za svoje dobro, i mislim da ovaj klub deli bas ovakve vrednosti. Nadam se da cemo napredovati zajedno)

Sta vas je nateralo da pomislite da je ovo pravi posao?

(Necu da izadjem pred navijace i pred vama da Vam kazem da je ovo lak posao, ovo je posao koji sam hteo i zelim budem uspesan radeci ga)

 

Mladen Veselinovic za "Mondo"

 

Javor jasno ima visoke ambicije i angazovanjem vas reklo bi se da su korak blize tome. Da li mislite da se pravi covek za to pogotovo na kratke staze?

(Pocascen sam sto sam upitan da vodim ovaj veliki klub ka njegovom cilju i nadam se da cemo doziveti neke sjajne dogadjaje zajedno)

 

Nikola Mitrovic za "Politiku"

 

Sta znate o navijacima?

(Znam da postovalje moram da zaradim i gledacu da svakog dana radim na tome)

 

Dejan Ognjenovic za "KG Sport"

 

Dokle moze klub sa vama na celu?

(Trenutno se fokusiram na kratke staze da vidimo sta cemo uraditi a na dalje cemo videti.Ako nema vise pitanja...??Dovidjenja)

 

 

Medijska predvidjanja i rezultatska ocekivanja pre pocetka sezone

 

medijska tabela.png
klupski zahtevi.jpg
Tanasic2__
1 year ago
10 months ago
3

Javor promovisao prvo pojacanje

Ivan Lakicevic (28) je novo pojacanje FK Javor, on je dogovorio licne uslove sa klubom i prikljuci ce se ekipi u Grckoj .Treba napomenuti da je Ivan pristao na znatno manju platu nego sto bi dobio u drugim ponudama. Ivan je dete Crvene Zvezde i bivsi igrac Vojvodine nakon cega se otisnuo na Apeninima. Ivan je potpisao ugovor do leta 2026 godine i dolazi bez obestecenja.

 

Detalji ugovora:

 

 

Vrline i mane se pokazale na pripremama!

Fudbaleri Javora sa Ivanjice su okoncali pripremni period u Grckoj i sa nestrpljenjem cekaju pocetak sezone. Ono sto se od starta moglo uociti je da su igraci vredno i naporno radili. Od prvog meca sef struke Tanasic je insistirao na brzom tempu i pritisku tokom cele utakmice u formaciji 4-3-3 DM. Napadi su uglavnom kretali od stoperskog tandema koji su napocetku cinili Kopitovic - Obradovic ali usled odlicnog zalaganja Tojcica Obradovic je izgubio mesto.Slicna prica je bila i sa pozicijom zadnjeg veznog gde je Lukovic obavljao prljav posao sve do poslednje utakmice sa Olimpijakosom da bi mu na kraju mesto preuzeo 16-godisnji Borovic pred kojim je svetla buducnost.Dalje je lopta isla preko krila Kempbel - Nikolic do najisturenijeg na terenu L. Lukovica koji je imao rolu spustanja po loptu na mesto prednjeg veznog.Generalka protiv Olimpijakosa je pokazala koliko ovaj tim moze.

 

Rezultati pripremnih meceva:

 

Kapiten / Zamenik kapitena:

Milan Marcic / Luka Lukovic

 

 

"Zadovoljan sam pripremnim periodom i verujem da cemo rasti iz meca u mec",izjavio je Tanasic !

 

"U Grckoj smo imali sjajne uslove za nase takticke ideje,ekipa je prihvatila zahteve mog staba ,fizicki deo smo odradili fenomenalno i na srecu niko se nije ozbiljnije povredio.Trenutno se spremamo za gostovanje u Krusevcu gde cemo pokusati da dodjemo do celog plena".

 

 


 

Javor promovisao dvojac

 

 

Marko Jevremovic i Branko Riznic promovisani su danas u Ivanjici

 

Marko Jevremovic (26) je dogovorio licne uslove i posle ne punih godinu dana (ne)igranja u Kiparskom Paralimnu vraca se u svoju Ivanjicu u transferu vrednom 80k. Dolaskom Jevremovica otvorilo se mesto za odlazak Miletica koji ima nekoliko ponuda.


 

Branko Riznic (22) je trece, a kako za nas portal kaze SD kluba, i poslednje pojacanje Javora ovog leta. Branko pokriva pozicije centralnog i ofanzivnog veznog, dolazi nam iz Indjije u transferu vrednom 70k.

 

 

 

Pocinje MozzartBet Super Liga Srbije

 

 

Fudbaleri Javora iz Ivanjice su u jutarnjim satima otputovali za Krusevac gde ih u 17:30h ocekuje duel sa Napretkom, popularni Carapani su favoriti u ovom duelu ali kako kazu iz tabora domacina "respektujemo svakog protivnika ali to ne znaci da ce biti laka utakmica ni za jedne od nas".

Ovom prilikom se oglasio i Lazar Nikolic,Lazar je stao pred medije dan pre polaska i govorio o ocekivanjima oko utakmice:

"Sutra kao sto svi znamo startujemo u sampionatu,jako je bitno da sezonu otvorimo pobedom i tako krenemo ka nasem cilju. Imamo poverenja u sefa sa kojim smo odradili neverovatne pripreme,analizirali smo sutrasnjeg protivnika 100% i znamo odakle nam preti opasnost i koje su im slabe tacke sto cemo pokusati da iskoristimo. Pozivam navijace da dodju u sto vecem broju i podrze nas i sefa". #LjujajJavore

 

 

 

Tajmer polako otkucava na stadionu "Mladost" Krusevac i nestrpljivo se ceka izlazak igraca na teren.


 

Sudija je odsvirao pocetak ,konacno je pocelo prvenstvo Srbije!!!

 

 

Fudbaleri Javora furiozno su zapoceli prvenstvo, u Krusevcu na gradskom stadionu deklasiran je favorit ,ekipa Napretka je ponizena rezultatom 1:3 ,domacini su imali samo 7(2) suteva u odnosu na gostujucih 23(8) uz promasen penal gostiju u 55' minutu.
 

 

 

Izjava posle utakmice:

Tanasic- Zelim na samom pocetku da cestitam mojim igracima na odlicnom zalaganju i zasluzenoj pobedi protiv ekipe koja se bori za gornji deo tabele.Svidja mi se broj stvorenih sansi i nacin na koji ih stvaramo, zeleo bih posebno da cestitam L.Nikolicu na ovakvoj fudbalskoj predstavi.Okrecemo se sledecem protivniku.

Napredak:

Petric,S.Jovanovic,Mrsic,Kerkez,Obradovic,N.Stankovic,Krstic,Dj.Jovanovic,Knezevic,Bastajic,Matic (Vukajlovic,Putincanin,Saric,Bolha,Cecaric)


 

Javor:

Lazovic,Lakicevic,Kopitovic,Tojcic,Jevremovic,Borovic,Gojkovic,Marcic,Nikolic,Kempbel,Lukovic (Obradovic,Tanko,Lukovic,Riznic,Bosic,)

 

Luka Borovic nastupom protiv Napretka je postao najmladji igrac Javora koji je zaigrao u domacem sampionatu sa samo 16 godina i 358 dana

 

Pregled i tabela nakon prvog kola:

 

 

 

 

Ricmond Boaci prekrsio direktorovo "poslednje"

Ricmond Boaci (29) je novo pojacanje Javora, dolazi na jednogodisnju pozajmicu iz Al Ahdara u nadi da ce se vratiti u onu formu dok je igrao za C.Zvezdu.Ovim transferom S.D kluba Javor je pregazio svoje "poslednje" pojacanje kada je pricao o Riznicu. Ivanjica sada raspolaze sa 4 napadaca u vidu Boacija,Lukovica,Tanka i mladog Beskorvajnija.

 

 

Okrsaj na krovu uoci 4 kola

U vecernjim satima sa pocetkom u 17:30h desio se okrsaj na krovu izmedju ekipa Vozdovca i Javora, pobedu je odneo Javor rezultatom 1:4, u 4' minutu meca Marcic je skrivio penal a realizovao ga je Pantovic , nakon samo 4min Boaci se golom obasjava formom kakvom ga svi pamtimo,pogodak za vodjstvo je delo mladjanog Borovica kojem je ovo prvenac i ujedno rekord za najmladjeg strelca za Javor u domacem sampionatu,ovo je mladom Borovicu vec drugi rekord u ne punih mesec dana profesionalnog fudbala. Tacku na utakmicu je stavio Tanko sa dva gola u drugom delu kada je zamenio Boacija.

Izjava posle utakmice:

"Cestitke mojim igracima,uvek je lepo videti ovakvu igru i nadam se da cemo nastaviti ovako, zeleo bih da pohvalim Boru(Borovica)koji sa samo 17god igra kao da ima 27 i naravno da pohvalim 2 spica kao sto su Tanko koji je pravi dzoker i Boacija koji se vraca u prepoznatljivu formu.Hvala i drugi put"

Vozdovac:

Katic,Mijailovic,Djordjevic,Damjanovic,Danicic,Saceti,Ivezic,Stevanovic,Jocic,Pantovic,Burmaz (Ajdinovic, Medic,NeskovicKadric,Jokovic)


 

Javor:

Lazovic,Lakicevic,Kopitovic,Tojcic,Jevremovic,Borovic,Gojkovic,Marcic,Nikolic,Kempbel,Boakye (Riznic,Lukovic,Tanko,Dukure,Djuric)

 

 

 

 

 

 

Rapsodija u 5 kolu u Ivanjici

U 5 kolu u Ivanjici vidjena je goleada od strane domacina (i rekord postignutih golova u istoriji kluba),brojali su do 8 uz 4 gola Boacija(rekord za najvise golova na jednoj utakmici) i het trik asistencija Nikolica, Javor igra sezonu iz snova #LjujajJavore

Izjave posle meca:

"Cestike igracima samo cu im reci da imaju odmor sutra..."

Javor:

Lazovic,Lakicevic,Kopitovic,Tojcic,Jevremovic,Borovic,Gojkovic,Marcic,Nikolic,Lukovic,Boakye (Riznic,Milosevic,Tanko,Rosic,Dukure)


 

Radnciki KG:

Raicevic,Vlajkovic,Ivanovic,Mitrovic,Ponjevic,Vidovic,Djuric,Krajisnik,Vidosavljevic,Milunovic,Stojanovic (Milovanovic,Jankovic,Srnic,Vidovic,Colovic)

 

 

 

 

 

 

Derbi kola ispunio ocekivanja

 

Derbi 7 kola odigran je na Ivanjici izmedju Javora i C.Zvede,bitka izmedju prvog i drugog na tabeli okoncan je neresenih ishodom .Vodila je Topciderska ceta do 77 min dok Boaci nije zatresao mrezu Milana Borjana,nakon tog gola Tanko je imao zicer ali ga nije realizovao.

Izjave:

"Teska utakmica za obe ekipe ali veoma bitan bod za nas, ostajemo na prvom mestu sto je najvaznije i idemo tako do kraja".

Javor:

Lazovic,Lakicevic,Kopitovic,Obradovic,Jevremovic,Borovic,Gojkovic,Marcic,Nikolic,Lukovic,Boakye (Riznic,Kempbel,Tanko,Rosic,Ilic)


 

C.Zvezda:

Borjan,Erakovic,Milunovic,Dragovic,Gobeljic,Kangwa,Mijailovic,Kanga,Mitrovic,Katai,Pesic (Srnic,Bukari,Nikolic,Spajic)

Tabela nakon sedmog kola:

 

 

Fudbalski klub Javor obavestava javnost da je zavrsio prelazni rok i sve informacije ce izdati u roku od par sati!!!

 


 

Nova pojacanja su zaduzila brojeve 12, 22, 24, 25

You'll need to Login to comment